Maattabel

Haarspeldjes
De haarspeldjes zijn verkrijgbaar in drie verschilde maten. De 2cm (New Born), 3cm (Kleine Meiden) en de 5cm (Grote Meiden) haarspeldjes.

De allerkleinste "New Born" haarspeldjes blijven zitten in het allereerste plukje haar van uw baby. Let op! Babyhoofdjes zijn zeer gevoelig. Het is verstandig om het haarspeldje niet dicht te drukken op het hoofdje, maar het speldje in een plukje haar dicht te klikken.

De "Kleine Meiden" haarspeldjes zijn geschikt voor baby's met de wat grotere lokken en zijn lang door te dragen. Ze zijn bijvoorbeeld ook zeer geschikt voor het vastzetten van kleine plukjes bij de wat grotere meiden.

De "Grote Meiden" haarspeldjes zijn geschikt voor meiden vanaf ongeveer 2 jaar.

De haarspeldjes "Kleine Meiden" en "Grote Meiden" zijn verkrijgbaar met superleuke stoffen hoesjes. Door deze hoesjes blijven de haarspeldjes nog beter zitten in het haar.

 

Haarbandjes
De meeste "elastische haarbandjes" zijn verkrijgbaar in onderstaande maten. De haarbandjes zijn zeer elastisch en uitrekbaar tot wel 12cm. Hierdoor zijn de haarbandjes lang door te dragen. Wilt u een andere maat dan is dat geen enkel probleem. U kunt de gewenste maat doorgeven bij de vrije tekst in het bestelproces.

0 - 3 maanden = omtrek haarbandje ± 32cm 

3 - 6 maanden = omtrek haarbandje ± 36cm

6 - 12 maanden = omtrek haarbandje ± 40cm

vanaf 12 maanden = omtrek haarbandje ± 42cm

Tieners & Volwassenen = omtrek haarbandje > 43cm

 

Oorbellen
De afmetingen van de oorbellen zijn verschillend. Kijk voor meer informatie bij de omschrijving van het artikel. Dit om te voorkomen dat de juweeltjes in werkelijkheid tegevenvallen omdat het groter of juist kleiner is dan gedacht. Houd er rekening mee dat de chirurgisch stalen en titanium oorbellen een robuustere uitstraling hebben dan de sterling zilveren 925 en de koperen oorbellen en daardoor groter ogen.

Oorknopjes verschillende formaten:

Kleine oorringen/creolen in verschillende formaten:

Grote oorringen/creolen in verschillende formaten:

 

Kettingen

 

Armbanden
De afmetingen van de armbanden zijn verschillend. Kijk voor meer informatie bij de omschrijving van het artikel. Dit om te voorkomen dat de juweeltjes in werkelijkheid tegenvallen omdat het groter of juist kleiner is dan gedacht.

- Strakke armband: Uw polsomtrek + 1,5cm;
- Medium losse armband: Uw polsomtrek + 2cm;
- Losse armband: Uw polsomtrek + 3cm.

Een voorbeeld:
- uw polsomtrek (net boven de knokkel vanaf de vingers gezien) = 16cm;
- tel daar 2cm bij voor een "Medium losse armband";
- uw armbandmaat is 18cm. 

Het bepalen van uw polsmaat kan eenvoudig met een touwtje of een meetlint. Wikkel een meetlint om uw pols, niet te strak maar wel rondom aansluitend. Lees vervolgens de maat af van het meetlint. Geen meetlint in huis? Wikkel een touwtje op dezelfde wijze om uw pols. Zet een streep op het touwtje waar het touwtje uw pols volledig heeft omhuld. Leg het touwtje vervolgens langs een meetlat en lees de maat af.

Cadeautje? Neem onderstaande polsomtrek als richtlijn. Uiteraard is de maat mede afhankelijk van de bouw van de persoon. 

4-5 jaar circa 12,5cm
6-7 jaar circa 13,25cm
8-9 jaar circa 14cm
10-11 jaar circa 14,5cm
12-14 jaar circa 15,5cm
14+ jaar circa 16cm

De gemiddelde polsomtrek van een volwassen vrouw ligt tussen de 17 en 18cm.

Maar let op! Uw polsmaat is dus niet uw armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los u zelf wil dat de armband zit. 

 

*** Bovengenoemde maten zijn slechts ter indicatie. ***

*** Algemene veiligheidswaarschuwing: Kinderen onder de drie jaar dienen sieraden en haaraccessoires ALTIJD onder toezicht van een volwassene te dragen. Zij kunnen kleine onderdelen geheel of gedeeltelijk in hun mond steken, waardoor ze kunnen stikken. ***

 

© 2012 - 2024 Mevrouw de Koningin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel